Наскоро на пазара се появи още един модел лаптоп от Inspiron линията на Dell, а именно Inspiron 17 5767. В днешното ревю решихме да обърнем внимание и на 17-инчовата версия, която би била особено подходяща за тези, които търсят добър десктоп заместител на достъпна цена.

В най-мощната си версия, лаптопът е оборудван с процесор Intel Core i7-7500U, 8GB оперативна памет, вградена видеокарта Intel HD Graphics 620, както и Radeon R7 M445 със 2GB (GDDR5) собствена памет. Имено тази конфигурация избрахме за нашите тестове - тези компоненти би трябвало да бъдат достатъчно производителни както за софтуер, нуждаещ се от изчислителна мощ, така и за някои по-леки игри. Имайки предвид Full HD разделителна способност, не бихме могли да очакваме плавен гейминг в нативна резолюция, но пък ще проверим как стоят нещата при 768p HD.

                                                                                          ПРОЧЕТИ ПЪЛНОТО РЕВЮ .....


Наскоро на пазара се появи един лаптоп от компанията Acer, който заслужава малко повече внимание, а именно модела Acer Swift 3. Лаптопът е оборудван с процесор Intel Core i7-7500U, 8GB оперативна памет, вградена видеокарта Intel HD Graphics 620, както и с NVIDIA GeForce MX150 с 2GB GDDR5 собствена памет. Най-интересното обаче е това, че той е с два SSD диска на M.2 слот - 128GB 2242 M.2 SATA SSD на Kingston и 512 GB M.2 SATA SSD на Micron.

Имено тази конфигурация избрахме за нашите тестове - тези компоненти би трябвало да бъдат достатъчно производителни както за софтуер, нуждаещ се от изчислителна мощ, така и за игри на ниски и средни настройки. Имайки предвид Full HD разделителната способност на дисплея, ще проверим как се справя GeForce MX150 с гейминга в нативна резолюция.

                                                                                           ПРОЧЕТИ ПЪЛНОТО РЕВЮ .....


На ежегодната конференция за мобилни технологии IFA, проведена през 2016г. Acer анонсират за първи път серията си Spin. Тогава тя впечатли всички с портативността си и изящния си дизайн, а сега е време да обърнем внимание и на наследника, който носи същото име. Настоящото ревю е посветено именно на него - новата генерация Spin 7.

Този модел на Acer изпъква пред повечето модели мобилни компютри на пазара с изчистеният си и стилен черен алуминиев корпус с дебелина едва 11 мм и тегло от 1.2 кг. Безвентилаторното охлаждане на машината ни предоставя възможността да се насладим на пълната тишина, докато вършим ежедневните си задачи. 14-инчовият, въртящ се на 360 градуса дисплей, ни позволява да използваме устройството в три режима - нормален лаптоп, режим презентация и като таблет.

Acer Spin 7 ни предлага възможност за безжична комуникация посредством WiFi модул Atheros/Qualcomm QCA6174, който поддържа Bluetooth 4.1.

                                                                                          ПРОЧЕТИ ПЪЛНОТО РЕВЮ .....